PC/Mac-ordning for elever

Hvilke maskiner kan du velge? Elevene kan velge mellom 4 modeller:
2 modeller er Windows-baserte og 2 modeller kjører Mac OS. Vågen videre skole anbefaler generelt elevene, men spesielt elever på Medier og kommunikasjon (MK), Design og Håndverk (DH), Kunst, Design og Arkitektur (KDA) og Studieforberedende Formgivning (SF), å velge en av de kraftigste maskinene. For mac så er dette MacBook Pro 13’’ 256GB. For PC så er dette grunnmodellen HP ProBook 440 G4 256Gb.

MK, DH og SF, KDA bruker Adobepakken som består av tunge programmer som krever en del maskinkraft og derfor er bedre tjent med en kraftigere PC/Mac.

På Vågen videregående skole er PC og Mac likestilt.  Elevene får opplæringstilbud på begge systemene. Vi minner imidlertid om at ikke alle skoler bruker Mac. Det betyr at dersom det er en mulighet for at eleven i sitt videregående løp vil skifte skole, kan det være fornuftig å velge en Windows-basert PC. Dersom du er i tvil om du skal velge PC eller Mac, anbefaler vi at du kontakter skolen.

Mac har mulighet for å kjøre Windows operativsystem i tillegg, men elevene må da kjøpe lisens til Windows selv.

Informasjon og bestilling av maskin finner du her