Eksamensinfo

Eksamensdatoene er nå lagt ut i klassenes kalender. Her vil du også finne tidspunkt for melding om uttrekk, og her publiseres navnene på de elevene som trekkes ut til eksamen. En papirkopi av uttrekket, med navn og tidspunkt for oppmøte, henges opp på egen oppslagstavle, merket "Informasjon om eksamen". Denne tavlen finner du ved siden av biblioteket.

Vedlagt til høyre på denne siden finner du også eksamensplanene fra udir for sentralgitt eksamen.

Til mange skriftlige, sentralgitte eksamener utarbeides det egne veiledninger som gir informasjon om hvordan eksamen skal vurderes. Veiledningen er generell og skal gjennomgås med elevene i aktuelle fag i god tid før eksamen. Sensorene bruker eksamensveiledningene som en felles referanseramme i sitt arbeid.

I eget vedlegg, til høyre på denne siden, finner du en oversikt med "ofte stilte spørsmål om eksamen". Denne oppdateres fortløpende og er foreløpig nokså ufullstendig.

Klager/klagerett: Informasjon om elevers klagerett vil legges ut i løpet av mai måned. Dette gjelder klagerett i forhold til standpunkt- og ekamenskarakterer. Denne informasjonen finner du under Elevinfo/Rettigheter og plikter.

Tillatte hjelpemidler til eksamen etter Kunnskapsløftet. Se vedlegg hos udir.

Retningslinjer for lokalgitt eksamen. Se vedlegg (utarbeidet av Rogaland fylkeskommune).

Retningslinjer for lokalgitt muntlig eksamen. Her finner du reglene for muntlig eksamen (udir)

Div. annen informasjon om eksamen:

Eksamen deles gjerne i to hovedkategorier:

1. Sentralgitt eksamen: Utdanningsdirektoratet har ansvaret for at det utarbeides eksamensoppgaver i fag med sentralgitt eksamen. Det betyr at alle landets elever som skal avlegge eksamen i slike fag, får samme eksamensoppgave. (Eks.: Norsk hovedmål for vg3 studiespesialisering). Hvert halvår publiserer Utdanningsdirektoratet en oversikt over tidspunkt for avvikling av eksamen i fag med sentralgitt eksamen. Se vedlegg.
  2. Lokalgitt eksamen: Den enkelte fylkeskommune eller videregående skole er ansvarlig for utarbeidelsen av eksamensoppgaver i fag med lokalgitt eksamen. Der fylket er ansvarlig, utarbeides det en felles fylkeskommunal lokalgitt eksamen for elever i Rogaland. (Eks.: Matematikk yrkesfag). Andre lokalgitte eksamensoppgaver utarbeides på den enkelte skole eller i samarbeid mellom skoler. (Eks. Tverrfaglige lokalgitte eksamener).

Gjennomgang for deg som skal ta digital eksamen. Se video under (Utseende på portalen og videoen er ikke helt like):