Musikk, dans og drama

Hvorfor velge Musikk, dans eller drama på Vågen vgs?

Er du interessert i å lære mer om musikk, dans eller drama?

Da er kanskje programområdene musikk - dans - drama noe for deg! Når du søker, velger du selv den fordypningen du er mest interessert i. Det er en klar fordel om du har vært borti en av disse aktivitetene på forhånd, men det er ingen forutsetning. Det viktigste er at du har lyst til å arbeide spesielt med ett av disse fagområdene de tre neste årene, både teoretisk og praktisk/utøvende.

Vi gir deg muligheten til å gå på en ny, moderne og velutstyrt skole med dyktige lærere som engasjerer seg i elevene sine både i fellesfag og programfag.

Vi har et flott miljø på musikk, dans og drama både blant lærere og elever. Det er tradisjon for elevene å være aktive i mange forestillingssammenhenger, studieturer, tverrfaglige prosjekter m.m.

Når du har fullført opplæringen innenfor programområdene musikk, dans eller drama får du generell studiekompetanse. Du kan også velge fordypning i realfag som kreves av noen høgskoler og universiteter.

Dersom du vil gå videre med utdanning innen musikk, dans eller drama, er dette utdanningsprogrammet et riktig valg for deg. Det kan også være et riktig valg dersom du har lyst til å utforske kreative sider gjennom en utøvende,
skapende og reflekterende tilnærming til kunstfagene. Vi synes det er flott at elever som har gått musikk-dans-drama før deg finnes i mange og svært forskjellige yrker!

Timefordeling i løpet av 3 år:

Fellesfag: VG1 VG2 VG3
Norsk 4 4 6
Matematikk 5 3 0
Naturfag 5 0 0
Engelsk 5 0 0
Fremmedspråk 4 4 0
Historie 0 2 4
Samfunnsfag 0 3 0
Geografi 0 2 0
Religion og etikk 0 0 3
Sum fellesfag: 23 18 13

Sum programfag: 12 17 22

Sum timer per uke:  35 35 35

Timefordeling musikk
Timefordeling dans
Timefordeling drama

Fremmedspråk som tilbys: tysk nivå 1 og 2, spansk nivå 2 og fransk nivå 2.

NB: Hvis du ikke har hatt fremmedspråk i tre år i ungdomsskolen, får du Tysk nivå 1 og må ha faget i tre år.

Det betyr at du har tysk i stedet for et valgfritt programfag i VG3.