Design & Håndverk / Medieproduksjon

  • DH VG1
  • Design & Håndverk / Medieproduksjon
  • Design & Håndverk / Medieproduksjon

Hvorfor velge utdanningsprogrammet Design og håndverk / Medieproduksjon på Vågen videregående skole?

Vi gir deg muligheten til å gå på en ny, moderne og velutstyrt skole med dyktige lærere i både fellesfag og programfag. Her får du grundig opplæring: Du lærer det håndverksmessige i våre flotte spesialrom og verksteder, og du får erfaring med å arbeide digitalt med flere fagområder. På Vågen vgs har vi et stort fagmiljø innenfor Design og håndverk og Medieproduksjon: 75 elever på Vg1, 45 elever på Vg2. I tillegg har vi ca 30 plasser på Vg3 Utstillingsdesign og Vg3 Interiør. Det betyr at vi kan garantere stor bredde i kompetansen hos lærerne. Vågen vgs er en stor skole med mange beslektede utdanningsprogram, noe som gir et flott utgangspunkt for spennende, tverrfaglige samarbeidsprosjekter.

Er du glad i jobbe med praktiske aktiviteter? Liker du å planlegge og utforme egne prosjekter? Har du lyst til å lære å skape et stilig design på produktene dine? Da er kanskje utdanningsprogrammet Design og håndverk eller medieproduksjon noe for deg! 

Det første året et felles for alle yrkesretninger og fokuserer på de grunnleggende ferdigheter og kunnskaper som kreves innenfor de nevnte yrkene.

Timeplan i løpet av 3 år:

Fellesfag VG1 VG2 VG3
Norsk 2 2 0
Matematikk 3 0 0
Naturfag 2 0 0
Engelsk 3 2 0
Samfunnsfag 0 3 0
Kroppsøving 2 2 2
Sum fellesfag: 12 9 2
       
Sum programfag: 17 17 33
       
YFF/PTF 6 9 0
(Fordypning i ønsket lærefag eller lærplanmål fra Vg3)      
       
Sum timer per uke: 35 35 35

  
På Vågen videregående skole tilbys videre innenfor utdanningsprogrammet Design og håndverk / Medieproduksjon: 

Vg1 Design og Håndverk
Er du glad i å arbeide praktisk? Er du interessert i å bli interiørkonsulent, utstillingsdesigner, frisør, blomsterdekoratør, gullsmed eller ur- og instrumentmaker? Velge yrker innenfor kjole, drakt eller søm? Eller kan hende jobbe innen trearbeidsfag? Da bør du velge Design og Håndverk VG1.

 Produksjon
 Kvalitet og Dokumentasjon

Vg1 Medieproduksjon
I opplæringstilbudet Medieproduksjon vil du få utvikle dine kunnskaper og ferdigheter om hvordan du kan produsere de fleste typer medieprodukter.
Medieproduksjon er et utdanningsprogram hvor du vil lære om: Fotografering, film- og flerkamera-produksjon, lydproduksjon, grafisk design, journalistikk, animasjon, reklame, layout og kommunikasjon. Er du kreativ, engasjert og målrettet? Da bør du velge Medieproduksjon VG1.

 Mediekommunikasjon
 Mediedesign og medieuttrykk
 Medieproduksjon

Vg2 Medieproduksjon
Inntakskrav: Vg1 Medieproduksjon. 
I opplæringstilbudet Medieproduksjon vil du få utvikle dine kunnskaper og ferdigheter om hvordan du kan produsere de fleste typer medieprodukter.
Medieproduksjon er et utdanningsprogram du vil lære om: Fotografering, film- og flerkamera-produksjon, lydproduksjon, grafisk design, journalistikk, animasjon, reklame, layout og kommunikasjon. Er du kreativ, engasjert og målrettet? Har du allerede valgt Medieproduksjon VG1? Da bør du velge Medieproduksjon VG2 videre hos oss.

Etter VG1 og VG2 medieproduksjon kan du enten velge VG3 mediedesign, påbygg til generell studiekompetanse eller gå ut i lære.

VG3 Mediedesign (tilbys på Vågen vgs og gir yrkeskompetanse)

Vilbli.no

Fellesfag VG1 VG2 VG3
Kroppsøving 0 0 2
       
Felles programfag VG1 VG2 VG3
Design 0 0 15
Prosjektstyring 0 0 13
Strategi og marked 0 0 5
       
Sum timer per uke: 0 0 35

Vg2 Interiør og utstillingsdesign
Inntakskrav: Vg1 Design og Håndverk
Programfagene legger vekt på praktisk arbeid med ulike materialer, redskaper og teknikker. Det fokuseres på kreative idéfaser og profesjonelle presentasjonsformer med digitale verktøy. Her får du være med på ulike prosjekter som knyttes direkte inn mot næringslivet. 

Vg3 Interiør
Inntakskrav: Vg2 Interiør- og utstillingsdesign.
Programfagene omhandler planløsninger av funksjonelle rom, valg av produkter og materialer. Her inngår arbeid med ulike materialer og teknikker med vekt på form, farge, funksjon samt kunnskap om trender og kunsthistorie. Kommunikasjon, presentasjon og dokumentasjon av 2- og 3-dimensjonale arbeider overfor oppdragsgivere er også sentrale tema.

Vg3 Utstillingsdesign
Inntakskrav: Vg2 Interiør- og utstillingsdesign.
Programfaget omhandler produkteksponering, styling av rom, profilering av virksomheter og evenementer. programfaget innbefatter også arbeid med form, farge, skrift, materialer og teknikker. arbeid med idéutvikling, tegning, presentasjon og dokumentasjon av løsningsforslag til ulike oppdrag inngår i programfagene. kunnskap om trender og utvikling i faget er også sentrale tema. Disse utdanningsalternativene nevnt ovenfor gir yrkeskompetanse.

Elevblogger:

VG1: http://vg1dh.blogspot.no

VG1: https://www.facebook.com/designoghandverkvagenvgs

VG2: http://vg2vaagen.blogspot.no

VG3: http://vg3interior.blogspot.no

VG3: http://vg3utstillingsdesign.blogspot.no/

Interiør og utstilling: https://www.facebook.com/Interiør-og-utstilling-Vågen-vgs-568999149945470

Del denne artikkelen på: